divendres, 8 de març del 2024

Perquè es celebra el 8 de Març el dia de la Dona?
El 8 de març es celebra el Dia Internacional de la Dona per recordar i reivindicar la lluita per la igualtat de gènere i els drets de les dones, amb arrels en moviments socials que van lluitar per millorar les condicions de les dones i la seva participació en la societat. 


Diguem 5 dones han estat importants o siguin importants


1.Marie Curie
Data de naixement: 7 de novembre de 1867
Data de mort: 4 de juliol de 1934
Marie Curie va ser una científica polonesa-francesa pionera en el camp de la radiactivitat. Va ser la primera persona a guanyar dos Premis Nobel en camps científics diferents (Física i Química). El seu treball va ser fonamental per al desenvolupament de la radioteràpia en el tractament del càncer.

2.Rosa Parks
Data de naixement: 4 de febrer de 1913
Data de mort: 24 d'octubre de 2005
Rosa Parks va ser una activista pels drets civils dels afroamericans als Estats Units. És coneguda per negar-se a cedir el seu seient a una persona blanca en un autobús, desencadenant el moviment dels Drets Civils. La seva valentia va ser un punt d'inflexió en la lluita contra la segregació racial.

3.Malala Yousafzai
Data de naixement: 12 de juliol de 1997
Malala Yousafzai és una activista pakistanesa pels drets de les dones i el dret a l'educació. Va sobreviure a un atac dels talibans i des de llavors ha defensat amb valentia l'accés universal a l'educació per a les nenes. Va ser guardonada amb el Premi Nobel de la Pau el 2014.

4.Ada Lovelace
Data de naixement: 10 de desembre de 1815
Data de mort: 27 de novembre de 1852
Ada Lovelace va ser una matemàtica i escriptora anglesa, coneguda per ser considerada la primera programadora de la història. Va treballar amb Charles Babbage en la màquina analítica, sent pionera en l'aplicació de la lògica a les màquines, sent un precursora de la informàtica.


5.Frida Kahlo
Data de naixement: 6 de juliol de 1907
Data de mort: 13 de juliol de 1954
Frida Kahlo va ser una pintora mexicana reconeguda per les seves obres surrealistes i per ser un símbol del feminisme i la diversitat cultural. Va retratar temes com el dolor, la identitat i la naturalesa amb una estil única i personal, deixant un llegat artístic durador.

  Travels Tot el que faria aquest cap de setmana és viatjar a Brasil i anar a la ciutat de Brasilia la seva capital i visitar totes aquestes...