divendres, 2 de febrer del 2024

  CARNAVAL CARNAVAL

En España el carnaval llegó en la Edad Media, pero no fue hasta el Renacimiento cuando empezó a recoger una cultura tradicional propia y a recogerlo en la literatura española y en diversas artes como el teatro y la danza.

El seu origen es remunta a les antigues festes paganes que se celebraven a l'època dels grecs i els romans

  1. 5 curiositats sobre el Carnestoltes


    Origen Antic: El Carnestoltes té arrels en festivitats paganes romanes, com les Saturnals, que celebraven l'arribada de la primavera.


    Carnestoltes de Venècia: Famós per les elegants disfresses i les icòniques màscares venecianes que permetien a la noblesa gaudir de l'anonimat.


    Enterrament de la Sardina: Tradició a Espanya i Amèrica Llatina que simbolitza la fi del Carnestoltes i l'inici de la Quaresma, amb una desfilada fúnebre d'una sardina gegant.


    Màscares de Carnaval a Brasil: El Carnaval de Rio de Janeiro destaca per les impressionants màscares que representen des de personatges històrics fins a expressions creatives.


    Celebració Global: Encara que d'origen europeu, el Carnaval s'ha convertit en una festivitat global amb diverses formes i tradicions, des de les celebracions a Rio fins a les desfilades de Mardi Gras a Nova Orleans.


  1. Característiques i/o curiositats:

  2. Disfresses Creatives: El Carnaval destaca per la diversitat i originalitat de les disfresses, que van des de personatges històrics fins a conceptes abstractes. Màscares Emblemàtiques: Les màscares, com les venecianes a Itàlia, són un distintiu important del Carnestoltes, sent detallades i elaborades. Música i Ball: La festivitat està impregnada de música alegre i balls vibrants, des de les bandes animades fins als ritmes contagiosos de la samba al Brasil. Desfilades Espectaculars: Carnavals com el de Rio de Janeiro són coneguts per desfilades amb carros al·legòrics elaborats i nombrosos ballarins. Tancament amb Simbolisme: Algunes celebracions finalitzen amb rituals simbòlics, com l'“Enterrament de la Sardina” a Espanya, marcant la fi dels excessos i l'inici de la reflexió a la Quaresma.




El Carnaval de Rio de Janeiro, celebrat a Rio de Janeiro, Brasil, destaca per les seves espectaculars desfilades de comparses al "Sambòdrom". Les escoles de samba comparteixen elaborats espectacles amb temes diversos, acompanyats de música de samba en viu. La participació ciutadana és crucial, amb molts brasilers involucrats a les preparacions i les desfilades. La festa també inclou blocs de carrer, festes privades i concerts, creant una celebració única que combina música, ball i la rica cultura brasilera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

  Travels Tot el que faria aquest cap de setmana és viatjar a Brasil i anar a la ciutat de Brasilia la seva capital i visitar totes aquestes...